Events

Whiteout Adventures arranger og planlægger egne events, men vi kan også planlægge og gennemføre dine events. Vores fokus er på ernæring, fysiks aktivtet og oplevelser i naturen.  
 
Nedenfor kan du læse et eksempel på en af de events vi har planlagt og afholdt.

Forsknings Døgn: ”Spis rigtigt og træn bedre”

Den 24. april 2014 afholte Whiteout Adventures eventen ”Spis rigtigt og træn bedre”, på vegne af Professionshøjskolen Metropol, og i forbindelse med Forsknings Døgn 2014. Eventen havde ca. 500 besøgende, samt besøg af TV2 Lorry og et par magasiner. 
Nedenfor kan du læse baggrunden for eventen og se hvordan programmet var stykket sammen.
 
Dameblade, aviser og elektroniske medier flyder over med artikler om forskellige ’madreligioner’. For eksempel palæokost, 5:2-diæten eller low carb-high fat, men disse madhistorier kombineres sjældent med motionshistorierne om at løbe 5 km hurtigere eller at træne op til et maraton.
 
Koblingen mangler mellem, hvad man skal spise for at træne bedre og få større udbytte af træningen. Et område, der ellers forskes meget i. På Forskningens Døgn på Metropol, kunne deltagerne blive klogere på, hvordan de ved at spise rigtigt, kan træne bedre.
                                        
Arrangementet var bygget op omkring fem 'labs', som deltagerne kunne bruge kortere eller længere tid ved. Alt efter interesse. Dog foregik oplæggene i Science lab på fastsatte tidspunkter:
 
Food lab
Foodlab er bemandet med personale, der kunne svare på konkrete spørgsmål og gennemføre små sessioner med kostvejledning, hvor fokus var på sammenhængen mellem mad og motion. Her kunne deltagerne også se ”tallerkenmodeller”, der viste forskellige måder, man kan sammensætte sin kost før, under og efter træningen, samt i dagligdagen som helhed. I standen kunne deltagerne også få hjælp til at udarbejde deres egen kostplan, så den passer til deres specifikke behov.
 
Test lab
I Testlab kunne deltagerne blive testet på forskellig vis. Her var alt fra konditest til måling af fedtprocent og BMI. I Testlab udførte vi desuden en "maxtest" på løbebånd, som under normale omstændigheder er ret dyr at få lavet. Her fik et par udvalgte deltagere målt deres iltoptag med maske, mens de undervejs også fik målt niveauet af mælkesyre i blodet. Foruden maxtesten kunne deltagerne også få testet deres kondital ved en såkaldt Yo-Yo-test (bip-test).
 
Run & Talk
Run & Talk var en løbetur i nærmiljøet på 2-3 km med start hver hele time fra kl. 13.00 og med sidste tur kl. 17.00. Turen varerede ca. 30 minutter, da en løbeekspert undervejs gav forskellige tips og tricks til at optimere deltagernes løbetræning og undgå skader. Herunder også en række tips til væske- og energiindtag i forbindelse med løbetræning og -konkurrence. På standen fik deltagerne også mulighed for at teste nogle af Salomon løbesko.
 
Adventure Corner
Adventure Corner var et loungeområde, der er bygget op som en ekspeditionslejr, hvor deltagerne kunne networke med ligesindede og få inspiration til egne motionseventyr i naturen. Kl. 16.00 ringede eventyreren Erik B. Jørgensen fra sin satellittelefon. Han var ca. halvejs over Grønlands indlandsis. Erik er tidligere Siriusmand og Jægersoldat og har nogle imponerende eventyrs-meritter på CV’et. Han har blandt andet roet Skandinavien rundt i kajak og så har han krydset indlandsisen hele fire gange. Erik fortalte om sine egne og gruppens ni måneder lange forberedelse, om deres oplevelser på ”isen” og om at være fysisk aktiv så mange dage i træk.
 
Science lab
Kl. 12.30: Få stærke knogler og muskler i solen (v/ Rikke Larsen, Ernærings- og Sundhedsuddannelserne, Metropol)
På Metropol er de startet på et forskningsprojekt, som skal undersøge effekten af D-vitamin på menneskers muskelfunktion. Der er i øjeblikket megen debat om D-vitamin, og anbefalingerne for indtag af D-vitamin i den daglige kost er netop blevet ændret. Hvor meget D-vitamin spiser du selv? Og hvor kan du få D-vitamin i den daglige kost?
 
Kl. 13.30: Spis rigtigt og træn bedre (v/ Lasse Kristian Suhr, Ernærings- og Sundhedsuddannelserne, Metropol)
Forskningen og erfaringen viser, at der er klar sammenhæng mellem, hvad du spiser, og hvordan du præsterer til træning og konkurrence. Det gælder for motionisten såvel som supermotionisten. Især kroppens kulhydratdepoter har enorm betydning for idrætspræstationen. Her kunne deltagerne høre om, hvorfor det forholder sig sådan, og hvad de kan gøre for at optimere deres kost i forhold til deres træning.
 
Kl. 14.30: Træning og læring – et perspektiv på, hvorfor læring sidder i benene (v/ Kasper Skriver, Institut for Idræt og Ernæring, Fysisk aktivitet og hjernen, Københavns Universitet)
Her fik deltagerne et forskningsmæssigt perspektiv på, hvorfor og hvordan motion holder hjernen skarp, styrker hukommelse og indlæringsevne, og måske ligefrem kan gøre os klogere. Vi er slet ikke bygget til at sidde stille og lære.
 
Kl. 15.30: Gentagelse af oplægget Få stærke knogler og muskler i solen
Kl. 16.30: Gentagelse af oplægget Spis rigtigt og træn bedre
Kl. 17.30: Gentagelse af oplægget Træning og læring – et perspektiv på, hvorfor læring sidder i benene