Eventyrsløbet – Serra De Tramuntana 2016

Vi lander på Mallorca den 12. marts 2016 omkring kl. 11, og små to timer senere er vi godt i gang med vores løbeeventyr. Vi skal løbe fra nord til syd, gennem bjergkæden Serra De Tramuntana. Et naturområde, som af UNESCO har fået det anerkendende stempel ”Verdensarv”. Og det er med god grund. For det landskab vi fra den 12. – 16. marts 2016 løber igennem, er gangske enkelt enestående.
 
Eventyrsløbet – Serra de Tramuntana byder kort sagt på et fuldblods trail-eventyr, med ”lækre” bjergspor, idylliske små landsbyer og storslået natur, der kombinerer både flotte bjerge og Middelhavet.  Samlet set får du som deltager fornøjelsen af ca. 100 kuperede kilometer.
 
Undervejs overnatter vi på et kloster fra 1300-tallet, et lille og meget lækkert boutique hotel, midt i bjergbyen Soller, og de sidste to nætter overnatter vi på en gammel landejendom, i bjergbyen Valdamossa. Bagagen bliver naturligvis transporteret mellem vores overnatningssteder, så vi med en let rygsæk får frihed til at nyde turen.
 
Turen er blevet til i samarbejde med Salomon og den lokale rejsearrangør, LifeXpriance.
 
Nedenfor kan du læse om turen dag for dag, og her kan du læse dagbogen fra turen i 2015.
Dag 1. I kloster
Man skal ikke lade sig lede af fristelser. Og selvom vi i dag skal overnatte på det berømte kloster Lluc, der blev grundlangt i 1300-tallet, er det ikke med reference til noget religiøst. For vores eventyr starter i byen Pollenca, hvor vi på det smukke torv finder et utal af lækre tapas-restauranter. Her spiser vi frokost, hvor vi må øve os i begrænsningens kunst - ellers kan det nok være at vi får glæde af maden mere end en gang.
Fra Pollenca løber vi et par kilometer i fladt terræn. Vel og mærke de eneste flade kilometer på hele turen. Herefter følger en lang og flot opstigning, hvor vi for alvor mærker at vi er på vej ind i bjergene. Terrænet er undervejs meget varierede, med tæt skov, åbne olivenmarker og stejle skråninger. Samtidig kan vi nyde en imponerende udsigt og masser af gode spor. Bestemt ikke en dårlig start på et løbeeventyr.
Dagens mål er klosteret Lluc, hvor der i en gammel munkecelle venter os en velfortjent nats søvn. Inden vi kommer så langt, gemmer klosteret på en masse unikke oplevelser som absolut bør ses. Selv med trætte ben. Området er imponerende stort, og udover selve kirken, rummer det også et museum og en botanisk have med over 200 lokale plantearter. Det kan også anbefales at slæbe sig op på toppen af ”Monte del Rosario”. Udover en flot udsigt, er der på vej mod toppe af den lille ”bakke” en række flotte religiøse monomenter, som repræsenterer glæde, smerte og gloværdighed.  Ifølge sagnet blev der på toppen fundet en statue af Jomfru Maria, hvorefter klosteret blev grundlangt i hendes navn.
Vi spiser aftensmad på klosteret, og vi er blevet lovet at man ikke længere behøver at spise i tavshed, så der er god mulighed for at tale dagens mange oplevelser igennem.
Uden alt for mange svinkeærinder og løbende rundt på klosteret, er dagens distance på ca. 20 kilometer.
Dag 2. Bjerge
Udgangspunktet for dagens tur, er bestemt ikke dårligt, da vi starter ud i 585 meters højde, midt i et smuk og bjergrigt landskab. Som dagen skrider frem, bliver det dog bedre endnu. Inden vi kommer så langt, starter vi med en omgang fælles udstrækning og yoga i klosters gårdhave – hvis vejret ellers tillader det. Herefter står den på en god omgang morgenmad, samt pakning af madpakker, energi og væske i vores løberygsække. Baggagen skal vi ikke bekymer os om, da den bliver transporteret til vores næste hotel.
Vi siger tak for denne gang til Lluc klosteret og starter roligt ud, da ruten hurtigt fører os op ad.
Serra De Tramuntana er på ingen måde overrendt af turister, og på dette tidspunkt af året, har vi næsten den fantastiske rute for os selv.  Det gør dog også at vi skal være påpasselige. For selvom vi befinder os på solskinsøen Mallorca, kan vejret i bjergene godt være uforudsigeligt og til tider også rigtig barskt.
Det understreges af at der ind til ca. 1920 blev samlet sne/is i det område vi nu skal løbe igennem. Sneen blev placeret i små steenhytter, hvorfra den i løbet af året blev fragtet ned til de forskellige byer. Resterne af datiden fryser kan stadigvæk ses, og man kan kun bliver imponeret over opfindsomheden, samt over den arbejdsindsats det har krævet. Især da terrænet mildt sagt er kuperet.
Første del af dagens etape er da også spækket med flotte bjergtoppe, hvilket giver mulighed for blændende udsigter og masser af højdemeter. Og her skal toppen Puig de Massanella fremhæves, da den med sine 1,364 er Mallorcas anden højeste bjerg. Det lyder måske ikke af så meget i forhold til Alperne, men det er en hård og til tider ganske teknisk tur til toppen. Udsigten er til gengæld storslået, særligt mod syd, hvor vi kan se det landskab vi skal løbe igennem resten af dagen. Hvis man ikke er til ”højder”, kan man godt vælge at løbe udenom de forskellige toppe.
Næste del af turen går gennem et område, som ofte fremhæves som Mallorcas flotteste.  Her er et rigt fugleliv, smukke bjergsøer og en masse smuk natur, der næsten gør det umuligt ikke stoppe op hver femte meter. Kameraet skal altså være klar på at yde en overordentlig stor indsats på dagens etape.
Sidste stop på dagens tur er bjergbyen Soller. Den ligge i en bowle-formet dal mellem de flotte bjerge, og kan dateres tilbage til 1200-tallet. Byen er mildt sagt idyllisk og selvom kontrasten mellem by og ”land” altid er stor, er det nemt at finder sig til rette. Godt hjulpet på vej af det lækre Boutique hotel, som vi skal bo på. Det ligger midt i byen, og hvis kræfterne er til det, kan en lille tur rundt i byen anbefales. Måske kombineret med en tur med den gamle sporvogn, der kører ned til den lille havn, Port de Soller.
Dagens distance er ca. 30 km.
Dag 3. Langs vandet og op i bjergene
For at få gang i kroppen, starter vi dagen med lidt fælles udstrækning og et par yoga øvelser, inden vi spiser morgenmad og pakker frokosten. Fra byen Soller løber vi ud til kysten.
Først løber vi ud til Port de Soller, hvor de morgenfrisk kan snuppe en hurtig dukkert. Herfra fortsætter vi langs Middelhavets turkisblå vand, mod den berømte by, Deià, der ligger meget smukt. I bjergene, men lige ud til vandet. Meget imponerende.
Her spiser vi madpakker, drikker en kop sportsdrik eller tilsvarende, mens vi gør klar til næste del af dagens eventyr.
Fra Deià løber vi ind i landet og op i bjergene. Og her går det virkligt op ad. Vel oppe toppen følger vi bjergrygge, hvor et lækkert spor tager hos hele vejen "hjem" til bjergbyen Valdemossa.
Her skal vi bo de næste to nætter, da både området og vores hotel er helt fantastisk. 
Dagens distance er fortsat ca. 30 km.
Dag 4. Frem og tilbage
Efter en nat i smukke omgivelser, fortsætter forkælelsen. Først med en omgang morgenyoga og udstrækning, efterfulgt af en god omgang morgenmad og hvis det virkeligt går højt; måske også en ren løbe T-shirt og et par rene sokker. Efter sådan en start på dagen er vi klar til at pakke madpakken i løberygsækken, fylde drikkedunkene og så løbe af sted på nye eventyr.

Dagens tur går ud til kysten, hvor vi blandt andet skal besøge den lille by, Port des Canonge. Her spiser vi frokost, mens vi nyder udsigten over Middelhavet. Der er også mulighed for at løbe en lille ekstratur, hvis der er mere krudt
tilbage i benene.

Det hele skal dog ikke brændes af her, for vi løber gennem bjergene tilbage til Valdamossa, og det bliver en både flot og hård tur. Vel fremme i Valdamossa skal vi kun finde vores hyggelige hotel, skylle dagens støv af os og så ellers finde en lækker restaurant – for at vi kan sætte et ordentligt hak ud for dag 4.
Dagens distance er på ca. 25 km.
Dag 5: Morgenstund
De morgenfriske løbere kan snuppe en lille tur på den nærliggende bjergtop, hvor den imponerende solopgang kan nydes. Den tur giver også mulighed for at slutte Eventyrløbet – Serra de Tramuntana af med et rigtig fedt nedløb. Alt i alt en tur  på ca. 7 km.

Alternativt kan man sove helt til kl. 7…, hvor vi alle sammen spiser morgenmad. Kl. 8 bliver vi hentet af bussen og så går det ellers hjemover.

Vi lander kl. 13:10 i København, hvor vi siger tak for denne gang og på gensyn.

Tilmelding, pris og andre praktiske oplysninger

Prisen for turen er DKK 6.499 per person og inkluderer:
  • Fly med SAS fra København til Mallorca og retur
  • Transport på Mallorca, som nævnt i programmet
  • Overnatning, som nævnt i programmet
  • Morgenmad og frokost (dog ikke på dag 1 og dag 5)
  • Fællestræninger med fokus på træning, udstyr og terrænløb.

En overraskelse eller to, samt hvad der ellers står i programmet af underholdning mm.

På turen skal du selv stå for:
-      Forsikring, herunder rejse- og afbestillingsforsikring
-      Alt personligt udstyr. Udstyrsliste følger ved tilmelding
-      Aftensmad
-      God form og godt humør.
Tilmelding: kontakt Whiteout Adventures per mail: kontakt@whiteout.eu
Bemærk, at der er kun plads til 14 deltagere på denne tur og at overnatningerne sker i dobbeltværelser, som bliver fordelt efter bedste evne. Skriv gerne i tilmeldingen, hvis du har specifikke ønsker til en værelseskammerat.
Hvis du har spørgsmål om turen er du velkommen til at kontakte Whiteout Adventures.